WEETJES

Leuke feiten en weetjes?.
Er zijn er heel veel. Wat zijn nou opmerkelijke, leuk om te bezoeken en grappige dingen? Wij publiceren hier informatie en linken over onder andere, gas, elektra, wegen, autoverhuur, webdesign en hosting, gsm, uitgaan, evenementen, adressen, ambassade, nieuws, et cetera. Zoekt u ook mogelijkheden om linken te delen of adverteren?

Mail ons even via het formulier onder aan deze pagina.

NIEUWSBERICHTReal Estate Agency CB voldoet natuurlijk aan alle wettelijke voorschriften volgens de FIU.

Vandaag training gehad en een samenwerking aan gegaan met Risk Solutions Caribbean.
Wij zullen ons blijven ontwikkelen en bieden u integriteit en professionaliteit.

 

***

Het weer in Curacao:

Wist je dat Curaçao?

 • De kleuren van de huizen op Curaçao waren voorheen voornamelijk wit. In het begin van de 19e eeuw constateerde een arts dat er veel mensen waren met oogproblemen op het eiland. Hij dacht dat de witte huizen hiervan de oorzaak waren, door de reflectie van de zon. De arts pleitte bij de gouverneur dat de huizen allemaal een kleur moesten krijgen. De gouverneur stemde hiermee in en het werd wettelijk verplicht om de huizen een kleur te geven. Honderd jaar lang was deze wet van kracht, maar begin 20e eeuw is deze wet opgeheven.
 • De pontjesbrug is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. De pontjesbrug verbindt Punda met Otrobanda. Vroeger moest er tol betaald worden om gebruik te maken van de Pontjesbrug, behalve degenen op blote voeten. Zij hoefden geen geld te betalen, maar de rijken deden ook gewoon hun schoenen uit. In 1934 hoefde men geen tol meer te betalen.
 • Willemstad op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.
 • De bevolking van Curacao is samengesteld uit ruim 50 verschillende nationaliteiten met elk hun eigen cultuur.
 • Het eiland 60 km lang en 11 km breed is.
 • Vooraf betalen bij het tankstation normaal is.
 • De Christoffelberg 375 meter hoog is.
 • Dat de Nederlandse gereformeerde kerk nog steeds een Britse kanonbal in de gevel heeft zitten.
 • Dat Willemstad vroeger door de Spanjaarden Santa Ana werd genoemd.
 • Curaçao heeft geen zomer- of wintertijd.
 • Curaçao in 1634 werd veroverd door de Nederlanders.
Christoffelpark

Het grootste en meest biodiverse park op het eiland! In het park vind je prachtige natuur, de Christoffelberg, prachtige vogels, het nationale witstaarthert en prachtige wandelroutes. We bieden rondleidingen, begeleide wandelingen en seizoen activiteiten. In het park vind je het Savonet Museum.

 

ADVERTENTIE

Website, domein, hosting of mailadres nodig?
Webhosting en design biedt internetruimte en domeinen voor het opslaan en creëren van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud. Hierdoor is deze inhoud toegankelijk via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en er zorg voor te dragen dat een website altijd beschikbaar is, wordt deze opgeslagen bij een hostingbedrijf. Bijvoorbeeld WebDesignersWorld.
Waar U zich ook bevind in de wereld!

 

Van het ontdekken van de prachtige Caribische onderwaterwereld tot een interactieve ontmoeting met een grote diversiteit aan zeedieren: Curaçao Sea Aquarium biedt het allemaal! Laat je verrassen door de prachtige kleuren en het onderwaterleven in de Caribische oceaan, maak kennis met, begroet en voer de haaien, flamingo’s en kreeften, ontmoet de zeeleeuwen tijdens de Sea Lion Encounter, neem een kijkje op vijf meter diepte zonder nat te worden in de Ocean Lens of voer haaien en roggen en veel meer tijdens een Animal Encounters Experience.

De pondjesbrug?

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao

De website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, ook wel bekend als het Curaçaohuis. Het Curaçaohuis is de officiële vertegenwoordiging van de Curaçaose regering in Nederland. Op hun website vindt u informatie over: De officiële functies van de gevolmachtigde minister van Curaçao. De verschillende diensten van het Curaçaohuis, zoals informatie over reisdocumenten en andere praktische informatie.

Heeft u ook iets te delen?
Uw website, of informatie, leuke weetjes?
WhatsApp ons!